Vår webbplats fungerar bäst på datorer med muspekare. Om du upplever problem med att designa vissa produkter på en pekskärm så byt till en dator.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vår designsida är samma för alla våra designbara produkter. Därför kan det finnas funktioner där som inte behövs för vissa varor.

På vår designsida kan du lägga till text, egna bilder, välja bland våra cliparts och färga om bakgrunden.

Vi går här igenom verktygets vanligaste funktioner:

 

TEXT

Skriv din text i fältet och tryck på ”Lägg till”. Texten hamnar då mitt i designrutan. Om du klicka på texten och sedan nyper i ett av hörnorna så kan du dra ut textens storlek.

För att ändra textstorlek utan att hålla fast vid textens proportioner så drar du i mitten på sidorna istället.

För att vrida texten så dra antennen på textrutans ovankant i sidled.

Textens färg ändras genom knappen med understruket A.

Kontrollera så att texten du skriver är rättstavad. Vi trycker exakt vad du skriver.

 

BAKGRUNDSFÄRG & FIGURER

För att lägga en bakgrundsfärg på din vara, använder du dig av en figurerna, vanligtvis kvadraten. Lägg ut den som en bakgrund, markera den och välj vilken bakgrundsfärg du önskar.

Om du vill ha den underst ändrar du detta  i den övre menyn, femte symbolen från vänster.

 

FILER

Om du laddar upp en bild så välj en så skarp bild som möjligt. Helst i vektorformat eps, ai, svg eller annars pdf.

 

 

När du är klar med din design:

Tryck på ”Skapa din tryckfil här.
Scrolla sedan ner på sidan för att ladda ner filen”.

När du har gjort det så finns din tryckfil färdig att laddas ner. Scrolla ner under designytan för att ladda ner filen. Tryckfilen som laddas ner är en zip-fil och innehåller filer för våra maskiner samt en bild på hur allt ska se ut. Enkelt uttryckt så är en zip-fil en fil som innehåller flera filer, som har komprimerats för att ta mindre plats.

Om du vill kunna öppna zip-filen så går det också bra. Det krävs dock att du har ett program i datorn som klarar det. Om du inte har det så finns det att ladda ner eller så skickar du över den till oss så kan vi öppna upp den. När du har laddat ner filen backar du ut från designsidan igen så att du åter kommer in i produkten du vill beställa.

Ladda sedan upp hela zip-filen där och lägg din vara i varukorgen.

 

Om du har några andra frågor eller vill ha mer hjälp så tveka inte att kontakta oss!

Du når oss vi vår chatt, mail eller telefon 042-400 20 21

Här nedan svarar vi även på de flesta vanliga frågor som kan dyka upp kring vår designsida.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_toggle title=”Hur mycket av ytan kan jag använda när jag designar dekaler på er designsida?”]Du kan använda hela ytan när du designar dekaler på vår designsida.

Ytan visar framförallt proportionerna för ytan du betalar för. Du behöver dock inte utnyttja hela ytan.

Du behöver inte rita upp din dekal så att den täcker ända ut i kanterna.

Om du ritar upp en dekal som bara täcker en lite del på mitten av arbetsytan så kommer vi göra dekalen lika bred som dekalens mått du har valt underförutsättning att dekalen då inte begränsas av sin höjd.

Om dekalen begränsas av sin höjd kommer vi att göra längden kortare så att dekalen får plats på höjden.

Designsida storlek dekaler

Klicka på bilden för att se den större.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kan man mäta höjd på texter som man använder sig av?”]

 

Du kan inte se måttet på specifika detaljer i designrutan. En hjälp kan vara att använda sig av rutnätet för att uppskatta höjd och bredd lite bättre.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Varför backar sidan när jag ska sudda ut objekt?”]Om du ska sudda ut ett objekt på vår designsida så klickar du på objektet och trycker på papperskorgen ovanför designrutan.

Om du vill sudda bort allt i rutan klickar du istället på sopkvasten bredvid.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Har ni fler bilder man kan lägga till än bilderna på er designsida?”]Om du vill ha fler bilder till din design så rekommenderar vi sidan https://openclipart.org/

Där finns det mängder av bilder att gratis ladda hem.

Alla bilder där finns i formatet svg som är ett perfekt filformat till design av våra produkter. Du kan dock inte öppna filerna på många datorer men vår designsida behärskar de här formatet perfekt.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Varför kan jag inte göra understreck på er designsida?”]Om du vill ha understreck på din text så välj fyrkanten i kategorin ”Bakgrundsfärg & Figurer”.

Dra sedan ut fyrkanten från mitten av fyrkantens sidor så får du en linje att lägga under texten.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jag har en vit bakgrund på min bild, Kan jag ta bort den?”]Om du har laddat upp en jpg/jpeg-bild så har den automatiskt en vit bakgrund där det inte finns någon annan färg.

Alternativen du har är:

 • Prova att ladda upp en bild i ett annat filformat.
 • Ha en vit bakgrund på din produkt.
 • Sudda ut den vita bakgrunden i ett redigeringsprogram t.ex Photoshop eller det onlinebaserade gratisprogrammet www.pixlr.com

 

På vår flik ”DESIGNHJÄLP” i den övre mynyraden har vi mer information om hur du kan göra i de tidigare nämnda programmen eller hur du köper redigeringsarbete av oss.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jag kan inte färga om bilden jag har laddat upp, varför?”]Du kan endast färga om bilder i svg-format på designsidan. Om du behöver färga om egna bilder så måste du göra detta i ett redigeringsprogram först.

Om du inte har något redigeringsprogram i din dator så finns det ett program för bildredigering gratis på den här länken:

https://pixlr.com/editor/

På fliken ”DESIGNHJÄLP” i den övre menyraden finns det tips på hur du kan använda programmet och även information om hur du beställer redigeringshjälp från oss.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Varför kan jag inte ladda upp min fil på er designsida?”]Möjliga filformat att ladda upp på vår designsida är:

eps, pdf, ai, jpg,  jpeg,  svg,  pdf,  tiff,  tif,  cdr,  ps,  psd,  png,  bmp,  gif,  pcx,  doc och xlsx

En del av de här filerna kanske fungerar mindre bra på vår designsida ändå.

Välj om möjligt i första hand svg, eps, pdf, ai eller högupplöst png[/vc_toggle][vc_toggle title=”Får jag lov att lägga ut så många dekaler jag får plats med?”]Om dekalen ska konturskäras på något annat sätt en rektangulär är endast en dekal är godkänd inom samma dekalmått. Det är inte godkänt att kopiera upp så många det finns plats för.

Anledningen till det är att vi måste ta betalt för mer än bara materialet. Det tar även tid att göra utskurna dekaler.

Om vi får in en beställning där detta tydligt överskrids så returnerar vi köpet.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jag har inte valt dekaler som produkt varför får jag upp frågor om det?”]

Designsidan och hjälpavsnittet är samma för flera av våra produkter. Därför försöker vi svara på frågor och ge information som rör så mycket som möjligt.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Fungerar er designsida i mobiltelefoner och surfplattor?”]

Vår designsida fungerar i alla enheter. Det kan dock vara ganska svårt att manövrera en del funktioner på mobiltelefoner och surfplattor.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jag vill ha ett typsnitt som jag inte hittar på er designsida, går det att ordna?”]Det går säkert att ordna. Vi kan eventuellt lägga in typsnittet på vår designsida om vi får en fråga om det.

Texten kan även sparas ner från ett program med ditt typsnitt och öppnas i vår designsida.

Om texten sparas ner från ett program är det viktigt att det görs rätt.

 • Om du har ett vektorprogram är det allra bäst. Du måste dock spara texten som slingor/banor/kurvor för att typsnittet inte ska ändra sig mellan olika enheter. Mer om hur detta längre ner.
 • Spara texten som en png-fil i hög upplösning. När vi menar hög upplösning menar vi så stor så att om du zoomar i bilden ska du inte se tydliga pixlar i den storleken som texten ska vara i verkligheten.

Som extra svar på hur man sparar texten som slinger/banor/kurvor eller outlines kommer här en liten förklaring.

För att en text ska behålla sitt tänkta typsnitt även på andra datorer än den egna behöver texten ”Låsas”.

Låsningen sker genom att man gör om texten till en typ av bild så att typsnittet inte kan ändras.

Olika datorer har olika typsnitt inlagda som standard. Om en text sparas i ett typsnitt på en dator och sedan skickas till en dator som inte har detta typsnittet så ändrar datorn automatiskt typsnittet till ett som finns installerat på datorn.

 

Spara text som banor i Adobe Illustrator:

Klicka på texten med den svarta pilen. Gå upp till den övre menyn och tryck ”Text” ”Skapa textkonturer”. När texten är ändrad till textkonturer spara filen igen som ai, eps, svg eller pdf.

Spara text som banor i Inkscape:

Klicka på texten med den ensamma pilen. Gå upp till den övre menyn och tryck ”Slinga” ”Objekt till slinga”. När texten är ändrad till slingor spara filen igen som svg eller pdf.

Spara text som banor i Corel Draw:

Klicka på texten med den vita pilen. Gå upp till den övre menyn och tryck ”Arrange” ”Convert To Curves”. När alla texten är ändrat till Kurvor spara filen igen som SVG, PDF, AI eller CDR.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Måste jag använda er designsida för att beställa?”]Du måste inte använda dig av vår designsida för att beställa. Vår designsida är ett verktyg som är tillför att förenkla beställningen.

Du kan även ladda upp en färdig fil som du har gjort i ett annat program när du gör din beställning.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kan ni hjälpa mig att designa?”]Vi kan guida dig och ge support på hur vår designsida fungerar.

Om du behöver hjälp med att designa så har vi en flik med mer information om designhjälp.

Där hittar du mer om hur du kan anlita oss för hjälp med designen eller ta del av våra tips på hur du enkelt kan göra jobbet själv.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Er designsida fungerar inte på min dator, varför?”]Vår designsida kan ha problem med lite äldre operativsystem och webbläsare.

Prova att byta webbläsare eller om möjligt prova i en annan dator.

Om du märker något problem med vår designsida som kan vara kopplat till detta så får du gärna upplysa oss om det.

Vi kan säkert även guida dig till en lösning så att det fungerar.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Skickar ni något ytterligare korrektur innan jag får min beställning på er designsida?”]

Vi skickar bara ett korrektur om du ber om det. Men då är det även möjligt.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Vad ger ni support på vad det gäller design?”]Vi ger support på vår egen designsida och hemsida. På fliken ”DESIGNHJÄLP” i den övre menyn finns det en del tips på hur du kan göra angående din design och lite information om program som kan vara användbara.

Om du har några frågor om övriga program får du gärna ställa dom. Vi har dock generellt ingen support på programmen som inte är våra. Vi hänvisar då istället till utgivaren av programmet, google eller youtube.

Övrigt designarvbete utför vi till en kostnad på 150kr exkl moms per påbörjad kvart. Mer info om detta och tips under fliken ”DESIGNHJÄLP”.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jag hittar inte svaret på min fråga, vart ska jag vända mig?”]Om vi inte hade svaret på din frågan kan du kontakta oss på telefon, via vår chat eller mail.

Vi har även fler frågor under varje produkt och sida. Under fliken ”VANLIGA FRÅGOR” i den övre menyn hittar du även allmänna frågor om oss, tryck, beställning och om vår hemsida.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hur gör jag för designa baksidan av min trycksak?”]Om du har valt en produkt som har två sidor kan du skifta mellan sidorna.

Välj sida att designa på Längst ner på vår designsida under designrutan.

Där kan du flippa mellan Framsida och Baksida.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Måste jag designa på båda sidorna om jag ska ha en dubbelsidig produkt?”]Det räcker med att du designar på ena sidan så gör vi samma tryck på den andra.

Du måste dock då uppge detta i meddelandefältet i kassan.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kan man göra en ram på er designsida?”]

Om du vill göra en ram kan du använda dig av rektangeln som finns under ”BAKGRUNDSFÄRG & FIGURER”. Du lägger då helt enkelt först en rektangel och sedan en lite mindre rektangel ovanpå med samma färg som di bakgrund. DÅ får du en ram. Om du vill ändra storleken för fyrkanten så drar du på mitten av fyrkantens sidor. Vill du istället behålla dens propertioner drar du istället i fyrkantens hörnor.

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top

 Dekalens höjd beror på:

 • Texten
 • Textens bredd
 • Typsnittet

Webbshoppen räknar inte ut detta själv. Om du vill veta dekalens höjd så kan vi ta fram den utifrån dom samtliga 3 punkterna ovan.

Du kan annars själv uppskatta texthöjden så här:

Skriv din text och välj typsnitt

Mät textens bred och höjd på skärmen med en linjal. Zooma på skärmen om du vill ha upp den lite större. Ctrl+/- eller ⌘+/-

Du får fram dekalens höjd med denna uträkning:

Dekalens bredd ÷ Textens bredd på skärmen= X

X × Textens höjd på skärmen = Dekalens höjd

Om  du vill att vi tar fram den exakta höjden så maila oss eller hör med oss i chatten.

Glöm inte att ange vad texten ska vara, hur bred texten är, och vilket typsnitt.

Tre olika alternativ för personligt tryck:

 

 1. Välj att designa på skärmen
 2. Ladda ner vår designmall och designa på den
 3. Ladda upp ditt motiv och låt oss placera ut den

Om du vill ha samma design på båda sidorna behöver vi bara uppgifter för ena sidan. Vi trycker sen baksidan likadant. När du designar behöver du bara då rita upp den ena sidan. Baksidan lämnar du tom.

Vi rekommenderar alltid att du laddar upp eventuella vektorfiler även om du designat på skärmen eller har laddat upp en färdig bildfil. Vi kan sedan göra enkla redigeringar här då genom att byta ut tex en suddig logotyp till en skarpare.

Vektrofiler ligger vanligtvis i formaten ai, eps, svg, cdr eller pdf. Vektorfiler håller en maximal kvalitet oavsett hur mycket det förstoras upp.

Tänk på att det går inte att konvertera en bildfil tex jpg eller png till en vektorfil i tex pdf och på så sätt ändra från pixlar till vektorer. Konverteringen kan bara bli samma eller i sämre upplösning.

Om du inte kan öppna vektorfilerna själv kan du ladda upp filerna här ändå. Sen kan du göra beskrivningar i fältet "Övrig information till din dekal".

Om du är osäker ändå så kan du även skriva att du vill ha ett korrektur skickat till dig innan vi sätter i gång med tillverkningen. Då kan du vara helt trygg med att du får se hur det kommer att se ut och kunna göra ändringar innan vi trycker dina varor.

Ibland så upplevs problem med uppladdningen. Det kan tex vara att det inte går att ladda upp en viss fil. Då kan du bifoga filer till ett svar på orderbekräftelsen som du får efter avslutad order.

Om du vill designa på skärmen klickar du på knappen "Klicka här om du vill designa på skärmen" för att börja.

Om du upplever problem så prova att byt webbläsare och använd en dator med muspekare.

Ett vanligt problem med Explorers webbläsare är att datorn bara står och laddar. Detta tycks bero på att det för närvarande inte görs några uppdateringar av Explorer.

Kvarstår problemet så kontakta oss så hjälper vi mer än gärna till!

En rekommendation är även att använda en dator när du ska designa. Det kan vara mycket svårt och pilligt att göra beställningen på en pekskärm och på många pekskärmar är det inte ens möjligt att designa på skärmen.