Vår webbplats fungerar bäst på datorer med muspekare. Om du upplever problem med att designa vissa produkter på en pekskärm så byt till en dator.

Självhäftande vinylfolie/Vinylplast med limsida

Dekorplast i många färger, solida, transparenta, translucena eller reflekterande.

Kan jag fästa självhäftande vinylfolien på fönster?

Det går jättebra att fästa folien på glas.

Hur gör jag för att montera självhäftande vinylfolien?

Det finns olika sätt att göra det på men om underlaget klarar vatten så rekommenderar vi följande. Häll vatten med några droppar diskmedel i en sprayflaska. Spraya ner ytan där folien ska monteras. Dra av bakpappret från den självhäftandeplastfilmen och spraya även på hela limytan. Lägg på plastfilmen och skrapa ut vattnet mellan folien och underlaget. Använd vår proffsskrapa för monteringen eller en isskrapa med en disktrasa runt. Fördelen med att montera med vatten är att bubblor skrapas enkelt bort och om man lägger plastfilmen fel så kan man lyfta den igen. Nackdelen kan vara att det kan ta mellan några timmar till några dagar innan folien har satt sig ordentligt.

Hur monterar jag självhäftande vinylfolien om underlaget inte tål vatten?

Om underlaget inte tål vatten så är det oftast enklast att lägga ut hela plastfilmen med bakpappret där du vill ha den. Lägg sedan något tungt på ena halvan så att folien inte flyttar sig. Lyft upp den andra halvan som ligger löst och avlägsna folien från bakpappret en bit och klipp av bakpappret. Använd sedan vår proffsskrapa genom att stryka fast folien från där folien klippts av och jämt utåt sidorna till hela den fria folien har strukits fast. Avlägsna sedan tyngderna från andra sidan och skrapa ut på samma sätt där. Om du inte har möjlighet att lägga ytan ner som ska monteras kan du behöva en medhjälpare som håller folien med ett stadigt grepp istället.

Vad gör jag om jag inte är nöjd med färgen på självhäftande vinylfolie jag har fått?

Vi kapar upp all vinylfolie på beställning och har därför inget öppet köp. Vi säljer färgprov på vinylfolien vilket vi alltid rekommenderar vid minsta osäkerhet.
Bilderna på färgerna ska ses som illustrerande.

Hur vet jag om självhäftande vinylfolie sitter bra på mitt underlag?

Folien sitter bra på de flesta ytor. Där det kan uppstå problem med att få den att fästa är ytor som trä och målade väggar. Om du är osäker på om vinylen kommer att fästa så beställ ett färgprov. Färgproven är gjorda av vinylfolien och går då att prova hållfastheten med.

Klarar självhäftande vinylfolie kyla och värme?

Vinylfolien klarar temperaturen från -40ºc och ända upp till +90ºc.

Har ni några inspirerande bilder på hur man kan använda självhäftande vinylfolie?

På vår Facebooksida har vi lite bilder på saker vi själva har gjort. Gilla gärna vår Facebooksida för att se uppdateringar.

Finns det fler färger att få tag på än de som finns i webbshoppen?

Det finns fler färger att få tag på. Om vi får en färgkod så kan vi se om den färgen finns att få tag på.
Vi kan även färga in vinylfolie i en egen färgnyans vid köp av minst 100 meter.

Lämna ett svar

Scroll to Top